Preskoči na glavni sadržaj

Zagorski specijalitet

view in english
  • 2011.
  • 45'
  • digibeta
  • boja

Zagorski specijalitet groteskni je film strave s lokalnim okusom gorčine, koji govori o team-building izletu koji se pretvara u gastronomsku avanturu iz pakla u izoliranom, brdovitom dijelu Hrvatske. Poznata lokalna gostoljubivost pokaže se fatalnom za mlade gradske poslovne ljude Leu, Ozrena, Darija i njihove prijatelje koji odluče ostati na večeri na mirnom seoskom imanju.

Režija
David Kapac
Scenarij
David Kapac, Andrija Mardešić
Kamera
Sven Mihaljević
Montaža
Ina Kovačec
Scenografija
Mladen Hržina, Tomo Mrkonja
Kostimografija
Barbara Bourek
Glazba
Frano Homen, Luka Belani
Oblikovanje zvuka
Frano Homen
Uloge
Ivana Roščić, Filip Juričić, Luka Petrušić, Draško Zidar, Iva Mihalić, Robert Ugrina, Nina Erak-Svrtan, Ivan Glowatzky, Ozren Grabarić, Aldo Tončić
Producent
Saša Bijelić
Produkcija
Akademija dramske umjetnosti (ADU)
Koprodukcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT), Grupa 7

David Kapac (1986.) upisao je 2005. dodiplomski studij filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Tijekom studija napisao je i režirao brojne igrane, dokumentarne i studentske TV projekte, te je radio kao pomoćnik redatelja i koscenarist na projektima starijih kolega. Još kao student počeo je raditi kao redatelj i scenarist brojnih profesionalnih projekata kao što je Debata na HTV-u, kao i raznih promotivnih spotova za produkcijske tvrtke i reklamne agencije. Radio je kao pomoćnik redatelja na dugometražnom filmu The Show Must Go On (2010.) te igrano-dokumentarnom sitcomu Instruktor. Nakon prvostupničke diplome 2008., upisao je poslijediplomski studij na Odsjeku za filmsku režiju Akademije dramske umjetnosti.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.