Preskoči na glavni sadržaj

Veliki dan

view in english
  • 2012.
  • 55'
  • video
  • boja

Vjenčanje je poseban događaj u životu. Tradicionalno vjenčanje zahtijeva duge i detaljne pripreme. Ovaj film prikazuje što su mladi spremni prihvatiti, koliko ih sve to košta i u čemu ne može biti kompromisa kada se radi o vlastitu vjenčanju. Na njihovim željama razvija se i tržište koje te potrebe zadovoljava. Postoje ljudi koji snove o vjenčanju pretvaraju u stvarnost. Kada dođe 'veliki dan'.

Režija
Đuro Gavran
Kamera
Pavel Posavec
Montaža
Iva Mrkić
Producentica
Isa Živanović
Produkcija
Akademija dramske umjetnosti (ADU)

Đuro Gavran rođen je 1982. u Bjelovaru. Godine 2007. diplomirao je na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (smjer dizajn grafičkog proizvoda). Godine 2007. upisuje magisterij na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Filmska i TV režija (smjer dokumentarni film). Izlagao je na tri samostalne, tridesetak skupnih domaćih i međunarodnih izložbi i na desetak filmskih festivala. Sudjelovao je u osnivanju i radu kreativnog kolektiva N,JAB – Novi, jako alternativni bend. N,JAB je pokret (njabizam) čiji sljedbenici izražavaju svoje ideje, misli i osjećaje neovisno o mediju, poznavanju medija i konačnom rezultatu. Jedan je od osnivača udruge Priroda i društvo koja se bavi promicanjem prirodnih, društvenih i kulturnih vrijednosti. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik u području multimedije (dizajn, fotografija, kamera, dokumentarni film). Filmografija: Kelti (2011.), Bojan (2010.), Glassballetdancer (2005.). Bio je snimatelj na filmovima Igora Bezinovića Nepovratno (2009.) i Natprosječan (2008.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.