Preskoči na glavni sadržaj

U ratu i revoluciji

view in english
  • 2011.
  • 15'03"
  • digibeta
  • boja

Eksperimentalno-dokumentarni video U ratu i revoluciji govori o osobnoj i kolektivnoj amneziji početkom 90-ih godina, tijekom političkih promjena i rata u Hrvatskoj. Kroz strukturu paralelne montaže prikazan je intervju s autoričinom 97-godišnjom bakom, koja se, promatrajući svoje slike u knjizi Škola u ratu i revoluciji prisjeća svoje mladosti i 2. svjetskog rata, kad je radila kao učiteljica u antifašističkom pokretu. Te slike izmjenjuju se s izjavama nekolicine zagrebačkih intelektualaca na temu nestanka mnogih knjiga, koje su početkom 90-ih obilježene kao 'nepodobne'.

Režija
Ana Bilankov
Scenarij
Ana Bilankov
Kamera
Ana Bilankov
Montaža
Staša Čelan
Glazba
Boris Wagner
Oblikovanje zvuka
Boris Wagner
Producentica
Vera Robić-Škarica
Produkcija
Hrvatski filmski savez (HFS)

Ana Bilankov je likovna umjetnica koja radi u mediju fotografije, videa i video instalacije. Rođena je 1968. u Zagrebu. Studirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost u Zagrebu i Mainzu, umjetničku fotografiju u Wiesbadenu i završila poslijediplomski studij Likovna umjetnost u kontekstu na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu. Izlagala je na mnogim izložbama, dobitnica je mnogih međunarodnih stipendija, sudjelovala je na filmskim i video festivalima gdje je osvojila brojne nagrade. Živi i radi u Berlinu i Zagrebu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.