Preskoči na glavni sadržaj

U lancima

view in english
  • 2011.
  • 7'30"
  • digibeta
  • 2D
  • boja

Film u nekoliko međusobno povezanih epizoda uzima na zub ‘kriva srastanja’ današnjih stilova života. Između ostalog, promatramo dva čudovišta koja vrijeđaju jedan drugoga, aukcije plemenitog oružja ili pasivne sudionike u vlastitoj nesreći.

Režija
Daniel Šuljić
Scenarij
Daniel Šuljić
Animacija
Danijel Šuljić, Ivana Pipal
Kamera
Daniel Šuljić
Montaža
Daniel Šuljić
Glazba
Stanko Kovačić
Oblikovanje zvuka
Stanko Kovačić
Producentice
Vinko Brešan, Igor Grubić
Produkcija
Zagreb film, Kreativni sindikat
Prodajni zastupnik
Zagreb film

Daniel Šuljić rođen je 1968. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Visokoj školi primijenjenih umjetnosti u Beču 1997. godine. Radi u specifičnoj animacijskoj tehnici crtanja bojom na staklu. Vanjski je suradnik na Odsjeku za animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2011. godine postaje umjetnički direktor Animafesta. Filmografija: Evening Star (1993.), Walzer (1994.), Leckdonalds (1995.), Highway 59 (1996.), Kolač (1997.), Sunce, sol i more (1997.), Film s djevojčicom (2000.), Mogu si to jako dobro zamisliti (2004.), Kratak život (2007., kored. Johanna Freise). U listopadu 2013. Hrvatski filmski savez priredio je retrospektivu Šuljićevih kratkih filmova u povodu 20 godina bavljenja animacijom.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.