Preskoči na glavni sadržaj

Tri

view in english
  • 2008.
  • 30'
  • video
  • boja

Imamo li i dalje potrebe govoriti o ratu? U svom dokumentarcu Tri Goran Dević je odlučio zabilježiti ispovijedi trojice muškaraca koji su aktivno sudjelovali u konfliktima na području bivše Jugoslavije. Ovi razgovori, snimljeni tijekom putovanja automobilom, donose ratne strahote u domove gledatelja. Iako su se borili na različitim stranama, sva trojica se slažu po pitanjima nečovječnosti i apsurdnost rata, kao i činjenice da su za sve odgovorni političari. Danas se pak svi ponašaju kao da se ništa nije dogodilo.

Režija
Goran Dević
Scenarij
Goran Dević, Zvonimir Jurić
Kamera
Jure Černec, Tamara Cesarec
Montaža
Vanja Siruček
Producent
Nenad Puhovski
Produkcija
Factum

Goran Dević (1971.) diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje trenutno predaje na Odsjeku za filmsku i televizijsku režiju. Među njegove nagrađivane dokumentarne filmove spadaju Uvozne vrane (2004), Nemam ti šta reć' lijepo (2006.), Tri (2008.) i Sretna zemlja (2009.). Crnci (2009.), kojeg je napisao i režirao zajedno sa Zvonimirom Jurićem, njegov je debitantski dugometražni igrani film.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.