Preskoči na glavni sadržaj

Tina

view in english
  • HR
  • 2019.
  • 14'
  • drama

Zagreb, posljednji dani u godini. U starom stanu, gdje svaki predmet pripada prošlosti, Tina pokušava obnoviti obiteljske rituale. Nova godina sve je bliže, praznično veselje i vatromet nemilosrdno prodiru u njezinu intimu.

Režija
Dubravka Turić
Scenarij
Dubravka Turić
Kamera
Mirko Pivčević
Montaža
Dubravka Turić
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar
Kostimografija
Morana Starčević
Scenografija
Tanja Lacko
Uloge
Lana Barić
Producent
Vinko Brešan
Produkcija
Zagreb film
Prodajni zastupnik
Varicoloured
Distribucija
Varicoloured
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Zagreb

Dubravka Turić (1973., Zagreb)
Redateljica, scenaristica i montažerka. Njezin debitantski film Belladonna (2015.) u Veneciji je osvojio Zlatnog lava za najbolji kratkometražni film. Njezin drugi kratkometražni film Trešnje premijerno je prikazan u Cannesu 2017. u sekciji 15 dana autora. Dubravka je upravo završila svoj treći kratkometražni film Tina i priprema prvi dugometražni film Tragovi. Kao montažerka radila je na više od 20 filmova i 200 reklamnih spotova, a kao scenaristica na dokumentarnim TV serijalima SvlačionicaMjenjačnicaKoledžicom po svijetu i dr. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

Izbor iz filmografije – Dubravka Turić

  • Tina (2019.) – kratkometražni igrani
  • Trešnje (2017.) – kratkometražni igrani / segment omnibusa Duboki rezovi
  • Belladonna (2015.) – kratkometražni igrani

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.