Preskoči na glavni sadržaj

Terasa

view in english
  • 2011.
  • 16'
  • digibeta, beta SP
  • boja

Tijekom ljetnih godišnjih odmora većina kontinentalaca odlazi na more. Ondje pokušavaju nadoknaditi sve propuštene trenutke odmora u kojima su trebali uživati cijele protekle godine. Film Terasa govori o jednoj od brojnih verzija takvih odmora. Premda je vikendica smještena daleko od  gradske vreve,  ljetna sparina oko nje nikako se ne može nazvati dosadnom. Film je zapravo autorski komentar događaja promatranih s terase vikendice.

Režija
Sanja Šamanović, Vedran Šamanović
Scenarij
Sanja Šamanović, Vedran Šamanović
Kamera
Sanja Šamanović, Vedran Šamanović
Montaža
Vjeran Pavlinić
Glazba
Boris Ciglenečki, ml.
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar, Gordan Fučkar
Producent
Pavo Marinković
Produkcija
Mitropa

Vedran Šamanović (1968.–2009.) diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za filmsko snimanje. Autor je brojnih eksperimentalnih, igranih i dokumentarnih filmova, a kao direktor fotografije snimio je i brojne dugometražne igrane filmove, te mnoge glazbene videospotove. Od 2007. radio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za animaciju i nove medije (fotografija). Osnivač je One Take Film Festivala u Zagrebu.

Sanja Šamanović (1970.) diplomirala je na Geodetskom fakultetu, a od 1996. članica je Kinokluba Zagreb gdje se autorski bavi neprofesijskim filmom. Radila je na produkciji glazbenih spotova, namjenskih i eksperimentalnih filmova. Od 2011. godine ravnateljica je One Take Film Festivala. Koredateljica je, s Vedranom Šamanovićem, filmova Prolaz za van (2010.) i Terasa (2011.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.