Preskoči na glavni sadržaj

Tabula rasa

view in english
  • 2012.
  • 12'44"
  • digibeta
  • crno-bijeli

Film Tabula rasa parafraza je Ezopove basne Lisica i roda i kratka studija ljudskog ponašanja. Stilski pripada adaptaciji teatra za film i slijedi klasičnu tročinsku strukturu. Scena je očišćena od rekvizita, likovi tijelom i pokretom, bez dijaloga, ocrtavaju prostor oko sebe i definiraju radnju koja se dodatno pojašnjava zvukom. Povremeni glas naratora u pozadini suprotstavlja objektivne spoznaje o ljudskom postanku s artificijelnim slikama dva karikirana lika.

Režija
Sunčica Fradelić
Scenarij
Sunčica Fradelić
Kamera
Boris Poljak
Koreografija
Alen Čelić, Sunčica Fradelić
Kostimografija
Ana Frkić
Oblikovanje zvuka
Tonči Tafra
Uloge
Alen Čelić, Romano Dautanac
Producentica
Sunčica Fradelić
Produkcija
Kino klub Split

Sunčica Fradelić diplomirala je slikarstvo na UMAS-u 2006. Nakon diplome zaposlila se na matičnom fakultetu kao asistentica, gdje je predavala kratki film i video, izvedbenu umjetnost, video umjetnost i nove medije. Izlagala je na dvije samostalne izložbe te sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima i radionicama. Njezin eksperimentalni film Elipse (2005.) osvojio je nagradu žirija za najbolji debitantski film na 14. Danima hrvatskog filma, a njezini filmovi Elipse, Home Theatre Presents i Parallel Space Movements prikazani su na Hrvatskoj radioteleviziji. Godine 2011. dovršila je kratki igrani film Riblja juha. Trenutno radi na scenariju za dugometražni film pod mentorstvom Béle Tarra.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.