Preskoči na glavni sadržaj

Sretna zemlja

view in english
  • 2009.
  • 50'
  • video
  • boja

Film prati pripreme, putovanje i dolazak na odredište dva autobusa. Prvi autobus (Rijeka - Kumrovec), čiji putnici na dan Titovog rođendana odlaze u obilazak njegove rodne kuće, i drugi (Zadar - Bleiburg), vozi ostarjele gubitnike Drugog svjetskog rata i ideološki podmladak na mjesto predaje, gdje je započelo njihovo stradanje. Iako su zbivanja u ova dva autobusa plod potpuno oprečnih ideoloških pozicija, promatrače bi mogla začuditi dramaturško-emocionalna istost njihovih vanjskih manifestacija...

Režija
Goran Dević
Scenarij
Goran Dević
Kamera
Jure Černec, Almir Fakić, Tamara Cesarec, Mario Oljača, Dario Hacek
Producentica
Vanja Jambrović
Produkcija
Petnaesta umjetnost
Koprodukcija
WHW – Što, kako i za koga

Goran Dević je rođen u Sisku 1971. godine. Studirao je arheologiju i pravo. Godine 2008. diplomirao je filmsku i TV režiju na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, gdje danas radi kao asistent. Filmovi: Crnci (2009.), 3 (2008), Park u izgradnji (2008.), Ma sve će biti u redu (2007.), Nemam ti što reći lijepo (2006.), Jesam li se zajebo? (2004.), Uvozne vrane (2004.), Knin (2004).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.