Preskoči na glavni sadržaj

Splitski akvarel

view in english
  • 2009.
  • 15'15''
  • video
  • boja
  • dokumentarno-eksperimentalni

Splitska plaža Žnjan nastala je tako što se obala zasipala pijeskom i morskim šljunkom. Nije organizirana kao prava plaža i koristi se kao parking, te se smatra gradskom plažom za ljude skromnijih mogućnosti. Film se bavi ljudima na plaži, koje jaki teleobjektiv snima u svakodnevnim situacijama tipičnim za život na plaži. Plivači, more, auti i brodovi trepere od vreline ljetnog dana, kao pokretna punto secco slika. Njihov spori ritam stvara sliku njihovog pukog postojanja.

Režija
Boris Poljak
Scenarij
Boris Poljak
Kamera
Boris Poljak
Montaža
Damir Čučić
Producentica
Milva Čučić
Produkcija
Milva Film and Video
Produkcija
Hrvatski filmski savez (HFS)

Boris Poljak (1959.) dugogodišnji je član Kino kluba Split, jedan od pokretača i organizatora Međunarodnog festivala novog filma i videa u Splitu te dugogodišnji član Izvršnog odbora Hrvatskog filmskog saveza. Od 1991. godine djeluje kao profesionalni snimatelj te je za svoj rad (preko 40 dokumentarnih filmova, 2 dugometražna igrana filma i preko 200 reklama) nagrađen na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima. Režirao je kratkometražne eksperimentalne filmove Onkraj (2003.), i Sky Spirits (2010.) i kratkometražni dokumentarni Splitski akvarel (2009.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.