Preskoči na glavni sadržaj

Slikarstvo je mrtvo – kada ja kažem da je mrtvo!

view in english
  • 2010.
  • 50'
  • miniDV
  • boja

Ivica Malčić suvremeni je hrvatski slikar rođen 1964. godine u Zagrebu. Njegovo se slikarstvo temelji na urbanitetu i urbanim legendama. Autor je snimajući film o Malčiću želio posredovati njegovu umjetnost, ali i istražiti što je danas ostalo od formativne atmosfere osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je za tada odrastajućeg umjetnika i čitavu jednu generaciju življenje urbaniteta bilo pitanje časti.

Režija
Tomislav Jagec
Scenarij
Tomislav Jagec
Kamera
Goran Trbuljak, Tomislav Jagec
Producent
Tomislav Jagec
Produkcija
Sava

Tomislav Jagec (1968.) diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za dokumentarnu radio-dramu Četvorica u mraku, koju je napravio u suradnji s Darkom Rundekom i Ankom Savić, nagrađen je nagradom Ake Blomstrom na festivalu Prix Futura (Prix Europa) u Berlinu. Scenarist je i redatelj većeg broja dokumentarnih i jednog srednjometražnog igranog filma.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.