Preskoči na glavni sadržaj

Skriveni talent

view in english
  • 2013.
  • 6'
  • DCP, beta SP
  • 2D

U Mačjem gradu živi veseo, druželjubiv i raspjevan mali mačak Bjelobrk, no njegova raspjevanost teror je za uši okoline – jer Bjelobrk nema sluha. To ga ne sprječava da konstantno i katastrofalno pjeva.

Režija
Miran Miošić
Scenarij
Miran Miošić
Animacija
David Lovrić Marko Dješka
Montaža
Miran Miošić
Scenografija
Ana Kadoić
Glazba
Georges Bizet, Antonin Dvorzak
Oblikovanje zvuka
Hrvoje Štefotić
Producent
Vinko Brešan
Produkcija
Zagreb film
Distribucija
Zagreb film

Miran Miošić (1965.) rođen je u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Godine 1984. upisao je Akademiju dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu gdje je diplomirao filmsku i TV-montažu. Od 1992. do 1993. boravi na UCLA-u u Los Angelesu, kao gostujući student na diplomskom studiju filmske produkcije. Ondje je montirao šest cjelovečernjih igranih filmova, četrdeset polusatnih epizoda igranih TV-serija Sessions i Vital Signs te brojne dokumentarne i kratke filmove. Od 1997. godine član je Američkog udruženja filmskih montažera. Godine 1998. vraća se u Hrvatsku i montira prvi domaći igrani film na kompjutorskom (Avid) sistemu, Dubrovački suton. Od 2000. godine do danas radi kao profesor na ADU. Pokretač je prve međunarodne sveučilišne radionice filmske montaže, European film currents. 

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.