Preskoči na glavni sadržaj

Sevdah

view in english
  • 2009.
  • 66'
  • video
  • boja

Sevdah je osjećaj života obojen melankolijom, čežnjom i lijepom tugom, koji se u Bosni iznosi kroz tradicionalnu pjesmu – sevdalinku. Muzičkog autora, izvođača i istraživača Damira i redateljicu Marinu spojila je smrt njihove prijateljice, strastvene poklonice sevdaha, Farah. Pokušavajući se suočiti sa vlastitim gubitkom i tugom, stvorili su film o sevdahu, i oblikovali ga kao emotivno, muzičko, lirsko i vizualno putovanje kroz dušu Bosne, kroz svoje osjećaje i sjećanja.

Režija
Marina Andree Škop
Scenarij
Jelena Paljan, Marina Andree Škop
Kamera
Sandi Novak
Montaža
Staša Čelan, Marina Andree Škop
Glazba
Damir Imamović
Oblikovanje zvuka
Eric Bajramović
Uloge
Damir Imamović, Nedžad Imamović, Amira Medunjanin, Hašim Muharemović
Producentice
Darija Kulenović Gudan, Marina Andree Škop
Produkcija
Studio dim
Koprodukcija
Fabrika (BA)

Marina Andree Škop rođena je 1973. godine u Sarajevu. 1997. godine je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, odsjek montaže. Zajedno s kolegicom Darijom Kulenović Gudan 2001. godine u Zagrebu je osnovala produkcijsku kuću Studio dim. Režirala je brojne glazbene spotove i reklame. Sevdah je njen prvi dugometražni dokumentarni film.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.