Preskoči na glavni sadržaj

Puška za uspavljivanje

view in english
  • 1997.
  • 116'

Policajac Janko zaljubio se u džeparicu Nanu i zbog nje je ostavio kćer šefa policije. No, uskoro se zagleda u privlačnu i zavodljivu Martu, udovicu ratnog profitera Dragutina Karla Štajnera, koji je iza sebe ostavio tvrtku u bankrotu i raskošnu limuzinu. Veza s Martom upleće Janka u složenu kriminalnu mrežu... 

Režija
Hrvoje Hribar
Scenarij
Hrvoje Hribar, Ivan Vidić
Kamera
Slobodan Trninić
Uloge
Rene Medvešek, Alma Prica, Jelena Miholjević, Nina Violić, Mustafa Nadarević

Hrvoje Hribar (1962.) rođen je u Zagrebu, gdje je diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Radio je kao prvi pomoćnik redatelja, scenarist, pisao je radiodrame i eseje te radio kao kuhar. Kroz svoju produkcijsku kuću FIZ producirao je i režirao komediju Što je muškarac bez brkova?, koja je bila najgledaniji hrvatski film 2006. godine te je prikazana na više od 30 međunarodnih festivala. Prije toga napisao je, režirao i producirao dva dokumentarna filma (Svijet je velik, 1999. i Bil jedon, 2001.) te svoj dugometražni prvijenac Puška za uspavljivanje (1997.). Kao redatelj i scenarist, Hrvoje je također i autor televizijskog filma Hrvatske katedrale (1992.) te kratkometražnog filma Između Zaghlula i Zahariasa (1994.). Godine 2001. za HRT režirao je seriju Novo doba. Višestruki je dobitnik nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji film godine (Puška za uspavljivanje, Bil jedon, Između Zaghlula i Zahariasa).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.