Preskoči na glavni sadržaj

Prije svega, Felicia

view in english
  • RO, FR, BE, HR
  • 2009.
  • 108'
  • 35 mm
  • boja
  • Rumunjski
  • Orig. naslov: Felicia, înainte de toate

Nakon što je, kao i svake godine, posjetila svoje roditelje u Bukureštu, Felicia se priprema za povatak u Nizozemsku. Jutro započinje u žurbi – pakira se i doručkuje s roditeljima, a otac joj govori kako sluti da sljedeće godine kada ona dođe, njega više neće biti među živima. Sestra joj javlja da ju neće stići odvesti na aerodrom. Felicia propušta let, i dok se trudi pronaći novi, suočava se s problemima svoje dvije obitelji – nizozemske i rumunjske. Otprije narušen odnos s majkom kulminirat će scenom na aerodromu i bit će jasan znak tegoba koje je Felicia prošla u posljednih 19 godina.

Režija
Melissa de Raaf, Razvan Radulescu
Scenarij
Melissa de Raaf, Razvan Radulescu
Kamera
Tudor Lucaciu
Montaža
Dana Bunescu
Scenografija
Sorin Dima, Carmen Dima
Kostimografija
Malina Ionescu
Uloge
Ozana Ocanea, Ileana Cernat, Vasile Menzel
Producentica
Ada Solomon
Produkcija
HI FILM PRODUCTIONS u koprodukciji s Unlimited, ARTE (FR), FraKas Productions (BE), Kinorama (HR)

Razvan Radulescu (Rumunjska, 1969.) Napisao je dva romana. Autor je brojnih filmskih scenarija, između ostalih i nagrađivanog Stuff and Dough, Niki and Flo, The Paper will be Blue te međunarodno priznatog The Death of Mr. Lazarescu.

Melissa de Raaf (Nizozemska, 1976.) trenutačno studira teoriju umjetnosti, filozofiju i medijske umjetnosti na Hochschule für Gestaltung Karlsruhe u Njemačkoj.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.