Preskoči na glavni sadržaj

Poplava

view in english
  • 2010.
  • 40'
  • video
  • boja

Film je radnjom smješten u Kosinj i okolna sela koja, radi velikih kiša i otapanja snijega, svakih dvadesetak godina zadesi poplava velikih razmjera. Sela koja su inače udaljena nekoliko kilometara od rijeke Like su pod vodom. Cijela regija postaje golemo jezero koje međusobno može komunicirati jedino čamcima. Film prati sudbine dvojice volontera Slavka, hvatskog ratnog branitelja, i Milana, volontera iz srpskog sela. Film prati ljudske i međunacionalne odnose u jednoj maloj zajednici u potpuno neuobičajenim okolnostima.

Režija
Goran Dević
Scenarij
Goran Dević
Kamera
Tamara Cesarec, Jure Černec
Producent
Hrvoje Osvadić
Produkcija
Petnaesta umjetnost
Koprodukcija
CMS – Centar za mirovne studije

Goran Dević (1971.) diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje trenutno predaje na Odsjeku za filmsku i televizijsku režiju. Među njegove nagrađivane dokumentarne filmove spadaju Uvozne vrane (2004), Nemam ti šta reć' lijepo (2006.), Tri (2008.), i Sretna zemlja (2009.). Crnci (2009.), kojeg je napisao i režirao zajedno sa Zvonimirom Jurićem, njegov je debitantski dugometražni igrani film.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.