Preskoči na glavni sadržaj

Pola ure za baku

view in english
  • 2009.
  • 17'
  • 35 mm
  • boja

Otac i sin dolaze u posjet baki koja sama živi na selu. Pola sata dovoljno je da nerazriješeni problemi iz prošlosti izbiju na površinu.

Režija
Jure Pavlović
Scenarij
Jure Pavlović
Kamera
Dario Hacek
Montaža
Vanja Siruček
Scenografija
Željko Luter
Kostimografija
Ante Tonći Vladislavić
Glazba
Livio Morosin
Uloge
Marija Kohn, Žarko Radić, Petar Cvirn
Producent
Dejan Aćimović
Produkcija
DA Film

Jure Pavlović (1985.) snimao je amaterske filmove u srednjoj školi, a zatim je upisao studij filmske i TV režije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao pomoćnik redatelja na dugometražnom filmu Moram spavat' anđele (2007.) Dejana Aćimovića. Nakon diplome snimio je kratki film Pola ure za baku (2009.), svoj prvi profesionalni redateljski rad. Godine 2010. sudjelovao je na radionici za mlade talente Jewish Film Festivala, gdje mu je mentor bio Branko Lustig. Staklo, kratki film Jure Pavlovića nastao u okviru te radionice, proglašen je najboljim. U sklopu produkcijske kuće Sekvenca koju je sam osnovao, Pavlović snima kratkometražni igrani film Kišobran (2012.), prikazivan i nagrađivan na nizu svjetskih festivala.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.