Preskoči na glavni sadržaj

Pet žena

view in english
  • 2012.
  • 56'
  • video
  • boja

Dokumentarni film koji priča o pet žena raznih dobi i obiteljskih situacija, koje su smogle hrabrosti i odlučnosti preuzeti na sebe vrlo važne, možda i najvažnije odluke u životu. Njihove odluke su mudre, a donosile su ih slijedeći svoje instinkte i emocije. Znale su osjetiti kako razlučiti istinu od laži, kad velika većina ljudi iz njihove okoline to nije mogla, niti htjela. Ovaj dokumentarni film predstavlja pet žena koje su odabrale budućnost temeljeći svoje odluke na istini vjeri u budućnost, a ne na mitovima, legendama, povijesnim falsifikacijama i dnevno-političkoj propagandi.

Režija
Tomislav Perica
Scenarij
Tomislav Perica
Kamera
Žarko Sušac
Producent
Ivan Rajković
Produkcija
FF produkcija

Tomislav Perica diplomirao je komparativnu književnost i njemački jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, filmsku i TV režiju na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Zagrebu te multimediju na San Francisco State University. Prvi profesionalni dokumentarni film napisao je i režirao 1977. godine za TV Zagreb. Do danas je napisao i režirao više od dvije stotine dokumentarnih filmova i zabavnih programa za domaće i strane producente.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.