Preskoči na glavni sadržaj

Penelopa

view in english
  • AU, HR
  • 2008.
  • 80'
  • HD
  • boja

Dok čeka da joj se muž Odisej vrati iz rata, Penelopa luta svojim golemim dvorcem u kojem svaka soba krije različitu uspomenu. U sobama joj se ukazuju vizije njezina muža, koje su bijeg od usamljenosti i postepeno je udaljuju od svijeta oko nje: društva vjernih joj sluškinja i razuzdanih mitskih prosaca…

Režija
Ben Ferris
Scenarij
Ben Ferris
Kamera
James Barahanos
Montaža
Karen Johnson
Scenografija
Mladen Ožbolt
Kostimografija
Jennie Tate
Glazba
Max Richter
Uloge
Natalie Finderle, Frano Mašković
Producentica
Irena Marković
Produkcija
Focus Media (HR), Artemis Projects (AU)

Ben Ferris (1975.) diplomirao je latinski i klasični grčki na sveučilištu u Sydneyu. Od 1992. do 2004 glumio je i režirao u Sydenyskom kazalištu i osnovao kazališnu družinu Two Black Shoes  s kojom je nastupao na Sydney Festivalu.Od 2002. do 2003. godine radi kao dramaturg kazališne skupine Griffin. Godine 2000.u sklopu Sydneyskog sveučišta osniva USB filmsku školu koju je vodio do 2004. godine, kada je osnovao Sydney Film School gdje trenutno radi kao izvršni direktor. Njegov kratkometražni film Kuhinja prikazan je na više festivala u svijetu i osvojio Grand Prix na inauguralnom festivalu kratkometražnih filmova Akira Kurosawa u Tokiju 2005. godine, što je filmu osiguralo kinodistribuciju u tokijskim kinima u sklopu dugometražnog filma Life Cinematic.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.