Preskoči na glavni sadržaj

Oluje se uvijek vraćaju kući

view in english
  • 2014.
  • 30'

Kada je četrdesetogodišnji Robert Međurečan imao 22 godine, prodao je svoju voljenu gitaru, kupio pušku i otišao na bojište da brani Hrvatsku. Zato što je zazor poslodavaca prema ratom načetim mladićima bio golem, živio je od malih fizičkih poslova i tješio se pisanjem.

Režija
Petar Krelja
Scenarij
Petar Krelja
Kamera
Karmelo Kursar
Montaža
Nikola Bišćan
Oblikovanje zvuka
Nikola Bišćan, Davor Rocco
Glazba
Davor Rocco
Producentica
Vera Robić-Škarica
Produkcija
Hrvatski filmski savez (HFS)
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Zagreb

Petar Krelja (1940) je jedan od najznačajnijih hrvatskih dokumentarista i filmski kritičar iz generacije hičkokovaca (promotora autorske kritike na ovim prostorima). Diplomirao je komparativnu književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a filmski je praktičar od kraja šezdesetih. U svojim najznačajnijim dokumentarcima, kao što su Povratak (1975) i Prihvatna stanica (1977) s puno je suosjećanja dokumentirao život i probleme ljudi s margine, posebno djece. Snimio je i nekoliko cjelovečernjih igranih filmova, od kojih su najpoznatiji Vlakom prema jugu (1981) i Godišnja doba (1979).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.