Preskoči na glavni sadržaj

Od do

view in english
  • 2012.
  • 10'
  • digibeta, beta SP, DVD
  • boja

Javne ustanove, čekaonice i javna prometala prostori su različitih naziva, no identičnih osobina. To su mjesta koja koristimo kako bi nekamo stigli. To su 'međuprostori': privremeni i isključeni prostori koji dolaze u interakciju sa svima na jednak način, rutinski, bez zanimanja za pojedinca. Ljudski rod osjeća tjeskobu i "usamljenost u kojoj se ogledaju milijuni drugih" (Marc Augé). Ili možda olakšanje zbog anonimnosti privremenog identiteta?
Nada li se čovjek da će promijeniti ovaj odnos ili se želi stopiti s odsutnošću identiteta?
Postoje li 'nemjesta' samo za nas?
Postoje li takva 'nemjesta' zato što ih trebamo?

Režija
Miranda Herceg
Scenarij
Miranda Herceg
Kamera
Stanko Herceg h.f.s.
Montaža
Vladimir Gojun
Scenografija
Miranda Herceg
Glazba
Vjeran Šalamon
Oblikovanje zvuka
Vjeran Šalamon
Producentica
Ankica Jurić Tilić
Produkcija
Kinorama

Miranda Herceg diplomirala je dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme studija počela se baviti fotografijom i videom te je sudjelovala na nekoliko domaćih i stranih izložbi. Njezini su radovi također prikazani na brojnim hrvatskim i međunarodnim filmskim festivalima i događanjima, uključujući Dane hrvatskog filma. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.