Preskoči na glavni sadržaj

Ništa osobno

view in english
  • 2009.
  • 17'
  • video
  • boja

Roko i Boris se spremaju opljačkati kuću u predgrađu. Dok se Boris čini potpuno spremnim za akciju koju pripremaju, Roko je uznemiren i nesiguran. Pozvone na vrata, praveći se da im se auto pokvario i da trebaju pomoć, a vrata im, na njihovo veliko iznenađenje, otvori svećenik. U kratkom vremenu koje slijedi, svećenik će otkriti da možda i nije tako dobro biti dobar, a prijateljstvo Roka i Borisa će se po prvi puta naći na kušnji.

Režija
Marko Šantić
Scenarij
Marko Šantić
Kamera
Vjeran Hrpka
Uloge
Filip Križan, Jan Kerekeš, Milan Pleština
Producentica
Ankica Jurić Tilić
Produkcija
Kinorama

Marko Šantić (1983.) rođen je u Splitu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani 2008. godine. Autor je nagrađivanih kratkih igranih filmova Sretan put, Nedime (2005., nagrada za najboljeg debitanta na 15. Danima hrvatskog filma), Rupa (2006.) i Ništa osobno (2009.). 2013. godine režira svoj dugometražni prvijenac Zavedi me (Zapelji me), nagrađen za najbolju režiju na 16. Festivalu slovenskog filma u Portorožu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.