Preskoči na glavni sadržaj

New Town Future

view in english
  • HR, DE, US
  • 2015.
  • 18'30''

Smješten u postindustrijski krajolik New Yorka, ovaj eksperimentalni video evocira putovanje kroz vrijeme i prostor, negdje između utopijske i distopijske slike budućnosti.

Režija
Ana Bilankov
Scenarij
Ana Bilankov
Producentica
Ana Bilankov
Kamera
Ana Bilankov
Montaža
Paul Hill
Oblikovanje zvuka
Ana Bilankov
Potpora
Senatskanzlei Kulturelle Angelegenheiten (Berlin) / Gradski ured za kulturu (Berlin), Residency Unlimited (Brooklyn, New York), Film/Video Studio Program – Wexner Center for the Arts (Columbus, Ohio, USA)

Ana Bilankov (1968.)
Likovna umjetnica koja radi u mediju fotografije, videa i video instalacije. Rođena je u Zagrebu. Studirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost u Zagrebu i Mainzu, umjetničku fotografiju u Wiesbadenu i završila poslijediplomski studij Likovna umjetnost u kontekstu na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu. Izlagala je na mnogim izložbama, dobitnica je mnogih međunarodnih stipendija, sudjelovala je na filmskim i video festivalima gdje je osvojila brojne nagrade. Živi i radi u Berlinu i Zagrebu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.