Preskoči na glavni sadržaj

Mrak

view in english
  • 2011.
  • 81'
  • DCP, HD
  • crno-bijeli
  • film noir, psihološki triler

Taksist Frane živi u bolesnom odnosu sa svojom sestrom i njenim mužem u zajedničkom kućanstvu. Frane saznaje da mu je sestra trudna, ali nije siguran u svoje osjećaje prema budućoj bebi. Nakon noćne smjene i seksa s nepoznatom djevojkom, Frane počini ubojstvo. Prikrivanje tragova navodi ga na još dva ubojstva od kojih jedno ispadne nedovršeno. Žrtve pričaju svoje životne ispovijesti na mjestima ubojstava.

Režija
Dan Oki
Scenarij
Dan Oki
Kamera
Raul Brzić
Montaža
Davor Švaić
Kostimografija
Zela Luša
Glazba
Vjeran Šalamon
Oblikovanje zvuka
Vjeran Šalamon
Uloge
Goran Marković, Andrea Mladinić, Petra Težak, Vanda Boban, Matea Elezović, Marin Tudor, Brian Willems, Dinko Božanić, Zlatko Crnković, Adrian-Sterle Jokić
Producent
Slobodan Jokić
Produkcija
Udruga Kazimir, UMAS, Studio Fugo, Banana postprodukcija

Dan Oki (Slobodan Jokić, Zadar, 1965.) renomirani je medijski umjetnik koji djeluje zadnjih dvadeset godina. Kao scenarist, redatelj i producent realizirao je četiri dugometražna igrana filma: Oxygen4 (2004.), Predstava (2010.), Mrak (2011.) i Oproštaj (2013.). Redovni je profesor na UMAS-u u Splitu i ADU u Zagrebu. Dobitnik je nekoliko međunarodnih i domaćih nagrada za filmove i medijsku umjetnost.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.