Preskoči na glavni sadržaj

Morana

view in english
  • 2008.
  • 13'
  • 35 mm
  • 3D
  • boja

Bježeći pred olujom u kamenitoj ravnici, usamljeni lovac nalazi utočište na vrhu visoke stijene. Sjedeći pored vatre, on zaspi...
U ratom zahvaćenom megalopolisu poslovni čovjek bježi u sklonište prepuno ljudi. Sjedeći na klupici u zadimljenom hodniku, ugleda zanimljivu crvenokosu ženu.
Imaju li Lovac i Poslovni čovjek ipak nešto zajedničko?
U folkloru, Morana je staroslavenska božica zla, smrti, tame, podzemlja, personifikacija zime. Korijen riječi MORA označava košmaran san, nevolju, zatiranje.

Režija
Simon Bogojević Narath
Scenarij
Simon Bogojević Narath
Animacija
Krisitijan Dulić, Darko Kokić, Goran Mitrović
Grafičko oblikovanje
Simon Bogojević Narath
Layout
Simon Bogojević Narath
Glazba
Hrvoje Štefotić
Oblikovanje zvuka
Hrvoje Štefotić
Producenti
Ivan Ratković, Lado Skorin, Nicolas Schmerkin
Produkcija
Kenges, Autour de Minuit Productions
Distribucija
Kenges, Autour de Minuit Productions

Simon Bogojević Narath (1968.) diplomirao je 1992. na Odsjeku za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Autor je kratkih eksperimentalnih i animiranih filmova koji su prikazivani na nekim od najznčajnijih svjetskih filmskih festivala, a dobitnik je niza domaćih i međunarodnih nagrada. Radi kao umjetnički direktor u Bonobostudiju. Predavač je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za animirani film. Njegova filmografija uključuje naslove Morana (2008.), Levijatan (2006.), Plasticat (2003.), Bez naziva (2003.), Bardo Thodol (2000.) i Hand of the Master (1995.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.