Preskoči na glavni sadržaj

Mirila

view in english
  • 2012.
  • 6'
  • beta SP
  • 2D
  • crno-bijeli

Ispričat ću priču o Mirilima, spomenicima, brdskim mjestima gdje su nađeni i običajima koji se uz njih vežu; običajima koji su rasli i nestajali, dok spomenici nijemo ostaju na mjestu.

Režija
Josip Zanki
Scenarij
Josip Zanki
Animacija
Zoran Mudronja, Josip Zanki
Dizajn
Josip Zanki
Dizajn likova
Josip Zanki
Montaža
Zoran Mudronja, Josip Zanki
Glazba
Bojan Gagić
Oblikovanje zvuka
Bojan Gagić
Producent
Vinko Brešan
Produkcija
Zagreb film
Prodajni zastupnik
Zagreb film

Josip Zanki (1969.) na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1994. Za svoj rad na području grafike i eksperimentalnog filma više je puta nagrađivan: Nagrada za najbolji eksperimentalni film, Filmski festival Mala Pula, Pula 1988.; Nagrada Oktavijan za najbolji animirani film, Dani hrvatskog filma, Zagreb 1993.; Posebna pohvala Akademije likovnih umjetnosti, Zagreb 1994.; Nagrada za Ex libris – Ex libris, Rijeka 2003.; Nagrada Ministarstva kulture RH – Trijenale grafike – Gliptoteka HAZU, Zagreb 2006. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1997. godine. Predsjednik je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od prosinca 2007. godine.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.