Preskoči na glavni sadržaj

Maturanti i plesači

view in english
  • 2008.
  • 17'
  • beta SP
  • boja

Tridesetak djevojaka i mladića okuplja se u lokalnom vatrogasnom domu. Uz pratnju roditelja i prijatelja, sljedeći sve uobičajene rituale, proslavljaju svoju školsku maturu. Kako večer odmiče, zabave postaje sve opuštenija. Jutro je daleko.

Režija
Vedran Šamanović
Scenarij
Vedran Šamanović
Kamera
Darko Drinovac, Vedran Šamanović
Montaža
Vjeran Pavlinić
Glazba
Play Off Band
Producent
Zoran Pezo
Produkcija
Plavi film

Vedran Šamanović (1968. – 2009.) diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku za filmsko snimanje. Autor je brojnih eksperimentalnih, igranih i dokumentarnih filmova, a kao direktor fotografije snimio je i brojne dugometražne igrane filmove, te više od stotinu glazbenih videospotova. Za svoje je filmsko stvaralaštvo višestruko nagrađivan. Od 2007. radio je kao suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za animaciju i nove medije (fotografija). Osnivač je One Take Film Festivala u Zagrebu te je bio njegov direktor od 2003. do 2009.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.