Preskoči na glavni sadržaj

Marija hoda tiho

view in english
  • 2009.
  • 43'
  • video
  • boja

Marija hoda tiho je film o najpoznatijoj hrvatskoj fotografkinji Mariji Braut (80). Upoznajte životni put žene koja je s 38 godina napustila supruga i dvoje djece da bi se posvetila svom životnom pozivu. Nakon 40-godišnje uspješne karijere, svjesna je osude okoline zbog velike obiteljske tragedije čiji uzrok traže u njezinom nekonvencionalnom načinu života koji i danas, kao samostalna umjetnica, provodi uglavnom na egzistencijalnom minimumu.

Režija
Marko Stanić
Scenarij
Paula Bobanović
Kamera
Marko Stanić, Denis Lepur
Montaža
Marko Stanić
Producent
Marko Stanić
Produkcija
Kadar 22

Marko Stanić režirao je, snimio i montirao dokumentarne filmove Welcome to Zagreb (2008., za američko tržište), Marija hoda tiho (2009.) i Vidimo se za godinu dana! (2013.). Radio je kao redatelj i direktor fotografije na glazbenim spotovima i reklamama te kao snimatelj televizijskih emisija, serija, sportskih emisija itd. Suvlasnik je male produkcijske kuće Kadar 22.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.