Preskoči na glavni sadržaj

Lučonoša

view in english
  • 2009.
  • 5'30''
  • video
  • boja

Film se zasniva na optičkom eksperimentu s točkastim izvorima svjetla i odgovarajućim filterima. Tijekom eksperimenta svijetlo prolazi kroz prepreku, a prepreka je ljudska šaka. Pokretima šake i prstiju ispred objektiva nastaju zanimljivi kromatski oblici. Krajnji rezultat je optička avantura u kojoj je svijetlo instrument, a prsti na instrumentu izvode (sviraju) svojevrsnu vizualnu glazbu.
 

Režija
Damir Čučić, Boris Poljak
Kamera
Boris Poljak
Producentica
Vera Robić-Škarica
Produkcija
Hrvatski filmski savez (HFS)

Boris Poljak (1959.) dugogodišnji je član Kino kluba Split, jedan od pokretača i organizatora Međunarodnog festivala novog filma i videa u Splitu te dugogodišnji član Izvršnog odbora Hrvatskog filmskog saveza. Od 1991. godine djeluje kao profesionalni snimatelj te je za svoj rad (preko 40 dokumentarnih filmova, 2 dugometražna igrana filma i preko 200 reklama) nagrađen na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima. Režirao je kratkometražnie eksperimentalne filmove Onkraj (2003.), i Sky Spirits (2010.) te kratkometražni dokumentarni Splitski akvarel (2009.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.