Preskoči na glavni sadržaj

Ljubavni život domobrana

view in english
  • 2009.
  • 85'
  • 35 mm
  • boja
  • humorna drama

Saša je neuspješni pisac nesređenog privatnog života koji radi kao gastro-kritičar. Sve se počne mijenjati kad se zaljubi u Ines, uposlenicu privatnog sportskog centra koja je upravo prekinula vezu s dečkom. No kad Saša, na nagovor Ines, napiše negativnu recenziju za restoran lokalnog moćnika, nastaju komplikacije. Kako bi ostvario želje i doveo život u red, Saša će se morati suočiti sa slabostima svog karaktera…

Režija
Pavo Marinković
Scenarij
Pavo Marinković
Kamera
Vedran Šamanović
Montaža
Dubravko Slunjski
Scenografija
Velimir Domitrović
Kostimografija
Branka Tkalčec
Glazba
Hrvoje Crnić Boxer
Uloge
Nenad Cvetko, Dijana Vidušin, Siniša Popović, Jan Budar, Filip Šovagović, Zoran Čubrilo
Producent
Jozo Patljak
Produkcija
Alka Film
Koprodukcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Pavo Marinković diplomirao je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Kao dramski pisac javlja se početkom devedesetih. Drame su mu izvođene u Hrvatskoj i inozemstvu te je za njih višestruko nagrađivan. Od 1996. do 2005. godine radi kao dramaturg i urednik u Dramskom programu HTV-a. Kao dramaturg potpisuje šest cjelovečernjih igranih filmova. Kao scenarist debitira 2001. godine filmom Ajmo, žuti redatelja Dražena Žarkovića. Zajedno s Draženom Žarkovićem scenarist je i koredatelj višestruko nagrađivanog filma Trešeta (2006.), prikazanog na tridesetak festivala u inozemstvu. Ljubavni život domobrana njegov je prvi samostalni redateljski projekt.

Izbor iz filmografije – Pavo Marinković (1967.)

  • Okupacija, 27. slika (2013.) – dugometražni dokumentarni
  • Ljubavni život domobrana (2009.) – dugometražni igrani
  • Trešeta (2006., kored. Dražen Žarković) – dugometražni igrani

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.