Preskoči na glavni sadržaj

Lili na mjesecu

view in english
  • HR, MK
  • 2013.
  • 15'
  • digibeta
  • boja
  • psihološka drama

Lili nije obična djevojčica. Njezine noći ispunjene su jezom. Svake noći u njezinu sobu ulazi Čudovište, a ona ne može zvati roditelje u pomoć jer je prestala govoriti. Jedne noći Lili ugleda djevojčicu nalik sebi koja je spasi od pada s krova, ali ona ubrzo nestaje. Te se noći Čudovište opet pojavljuje, a Lili bježi u svoj zamišljeni svijet. U mašti se penje na sigurno, na vrh dizalice. Kada je Čudovište napadne u krevetu, obraća se djevojčici koja joj daje snagu. Mjesec obasjava Čudovište, a njezina majka konačno pronalazi snagu da mu se suprotstavi.

Režija
Dorotea Vučić
Scenarij
Dorotea Vučić
Kamera
Mark Moriarty
Montaža
Kristijan Kaurić
Scenografija
Tatjana Lacko
Kostimografija
Blanka Budak
Glazba
Aleksandar Spasoski
Oblikovanje zvuka
Aleksandar Spasoski
Uloge
Rebeka Čuljak, Anita Matić Delić, Krešimir Mikić, Martina Tomić, Mirna Horvat
Producent
Igor A. Nola
Produkcija
MP Film Production
Distribucija
MP Film Production

Dorotea Vučić (1973.) diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila je poslijediplomski studij filmske režije i scenaristike na South African School oof Motion Picture Medium and Live Performance u Cape Townu. Njezin studentski rad Wamkelekile (2008.) nominiran je za Oscara za najbolji studentski film na stranom jeziku, a ušao je i u konkurenciju festivala u Clermont-Ferrandu i Rotterdamu. Dorotea Vučić radi kao scenaristica za film i televiziju, a napisala je, režirala i producirala nekoliko kratkih filmova.

Izbor iz filmografije – Dorotea Vučić (1973.)

  • Torta s čokoladom (2010.) – kratkometražni igrani
  • Wamkelekile (2008.) – kratkometražni igrani

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.