Preskoči na glavni sadržaj

Lavanderman – istina ili mit?

view in english
  • 2010.
  • 73'
  • DSLR kamera
  • 2D
  • boja
  • pseudodokumentarni

Tročlana televizijska ekipa iz Zagreba dolazi na otok Hvar ne bi li snimili intervju s Borisom Bunčugom, poznatijim kao Lavanderman – prvi otočki superheroj. Nakon dva objavljena stripa o svojim avanturama, inače samozatajni Boris postaje nacionalno popularan te se sve TV kuće jagme za prilog o njemu, no on ih je sve do sad uporno odbijao. Ubrzo postaje jasno zašto je Boris ovaj put popustio: Lavanderman ne skriva svoje simpatije prema lijepoj voditeljici. U međuvremenu, kroz razgovore s brojnim likovima, upotpunjene arhivskim snimkama i naracijom, doznajemo istinu o ovom strip junaku.

Režija
Zvonimir Rumboldt
Scenarij
Toni Faver
Kamera
Tomislav Krnić
Montaža
Ivor Ivezić
Scenografija
Toni Faver
Kostimografija
Petra Dančević
Glazba
Zvonimir Rumboldt
Oblikovanje zvuka
Veljko Segarić
Uloge
Damir Markovina, Anja Alavanja, Toni Faver, Vančo Rebac, Zoran Prodanović Prlja
Glas
Robert Kurbaša
Producenti
Zvonimir Rumboldt, Toni Faver, Tomislav Krnić
Produkcija
Kad tad
Distribucija
Kad tad

Zvonimir Rumboldt (1969.) najpoznatiji je po radu na raznim TV projektima i formatima kao što su reality show Farma te mozaična emisija Retro top lista. Njegovi najpoznatiji filmski projekti su cjelovečernji igrani film Lavanderman – istina ili mit? (2010.), kratki dokumentarni film Držić (2008.) te kratki igrani film OIDAR (2008.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.