Preskoči na glavni sadržaj

In Utero

view in english
  • 2011.
  • 15'
  • digibeta
  • boja

Nepomično oko kamere u prostoru potpuno reducirane scenografije snima glumicu koja pokušava plakati. Naizgled banalna situacija u procesu snimanja dramske scene pretvara se u bolni eksperiment koji naglašava ideju: sjećanje je ponovno stvaranje, a ne tek reprodukcija memoriranih trenutaka.

Režija
Ivan Ramljak i Marko Škobalj
Scenarij
Ivan Ramljak i Marko Škobalj
Kamera
Ivan Slipčević
Montaža
Ivan Slipčević
Oblikovanje zvuka
Darko Ceglec
Uloge
Ines Rukljač
Producentica
Vera Robić-Škarica
Produkcija
Hrvatski filmski savez (HFS)

Ivan Ramljak rođen je u Zagrebu 1974. godine. Studirao je na FER-u, dugogodišnji je novinar i urednik u pisanim i elektroničkim medijima usmjeren na film i glazbu. Od 1999. do 2004. bio je jedan od voditelja kluba Močvara, autor Filmskih večeri u Močvari, organizator prvog Festivala filma o ljudskim pravima u Zagrebu. Od 2006. bavi se filmskom produkcijom i režijom. 2009. godine zajedno s Markom Škobaljem režirao je kratki film Oslobođenje u 26 slika, pobjednički film projekta Sarajevo grad filma.

Marko Škobalj rođen je u Zagrebu 1974. godine. Pisac je originalnih strip scenarija, poezije, kratkih priča i kritika te prevoditelj tehničkih tekstova, stripova i knjiga. Freelance copywriter, autor osam filmskih scenarija i redatelj dvaju kratkih filmova. 2009. godine zajedno s Ivanom Ramljakom režirao je kratki film Oslobođenje u 26 slika koji je proglašen najboljim u okviru projekta Sarajevo grad filma.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.