Preskoči na glavni sadržaj

Helixbauhaus

view in english
  • 2010.
  • 6'50''
  • beta SP
  • fotografija, crtež na papiru, 2D
  • boja

Posebno ‘oko’ nas promatra iz svemira. Poput satelita zumira u kuće i manje objekte koje neki nazivaju smećem (čepovi, vilice, opušci cigareta…). Ti objekti ‘oku’ postaju toliko zanimljivi da počinje istraživati tko ih je odbacio.

Režija
Goran Trbuljak
Scenarij
Goran Trbuljak
Animacija
Zvonimir Delač
Montaža
Višnja Skorin
Producent
Vinko Brešan
Produkcija
Zagreb film
Prodajni zastupnik
Zagreb film

Goran Trbuljak (1948.) studirao je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, gdje je 1972. diplomirao na Odsjeku za grafiku. 1980. godine diplomirao je i na Akademiji za film, kazalište i TV na Odsjeku filmskog i TV snimanja na kojem je od 1988. u funkciji redovnog profesora. Kao direktor fotografije snimio je preko 20 igranih te dvadesetak kratkih i dokumentarnih filmova. Višestruki je dobitnik raznih domaćih i inozemnih nagrada za filmsku fotografiju te nagrada iz polja likovnih umjetnosti. Izazov medija vodi ga kao kompletnog autora u realizaciju animiranog crtanog filma. Izdvojeni animirani filmovi: Revizija (2009), Duplex (2005), Svaki je dan za sebe svi zajedno nikad (2002).
 

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.