Preskoči na glavni sadržaj

Dodir stopala, dodir ruke

view in english
  • 2009.
  • 20'
  • video
  • boja

Film prati nastanak taktilnih skulptura-tapiserija u tvornici za izradu tepiha i tapiserija Regeneracija d.d. u Zaboku. Skulpture – tapiserije su instrument za istraživanje taktilne percepcije, a film je dio vizualne metodologije eksperimentalnog istraživačkog projekta Doživljaj umjetničkog djela kroz percepciju slijepih osoba na poslijediplomskom umjetničkom doktorskom studiju kiparstva na ALU u Zagrebu.

Režija
Ivona Biočić-Mandić
Scenarij
Ivona Biočić-Mandić
Kamera
Vedran Šamanović
Producentica
Vera Robić-Škarica
Produkcija
Hrvatski filmski savez (HFS)

Ivona Biočić-Mandić (1970) diplomirala kiparstvo u Zagrebu. Od 1992. istražuje taktilnu percepciju prilagođenu slijepim osobama. Bavi se dizajnom, scenografijom, performansom i u novije vrijeme dokumentarnim I eksperimentalnim filmom. Njen debitantski kratki dokumentarni film Kamena Gozba, priča o nastanku kamenog namještaja, bio je prikazan na filmskim festivalima kod nas i u inozemstvu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.