Preskoči na glavni sadržaj

Crtač

view in english
  • 2012.
  • 5'30"
  • digibeta
  • 2D, 3D
  • boja

Animirani film Crtač istražuje povijest ove slike te proučava tijek povijesti. Godine 1940. Crtač je naslikan u Parizu, a 1944. jedva je izbjegao uništenje u Zagrebu, da bi 1954. bio izložen na Izložbi moderne umjetnosti u Rijeci. Slika i njezina povijest simboliziraju sukob između potlačenosti i slobode – osobito kreativne i umjetničke slobode.

Režija
Ljupče Đokić
Scenarij
Ljupče Đokić
Animacija
Zvonimir Ćuk
Dizajn likova
Zvonimir Ćuk
Kompoziting
Zvonimir Ćuk
Montaža
Vjeran Pavlinić
Glazba
Vjeran Šalamon
Oblikovanje zvuka
Vjeran Šalamon
Producent
Ljupče Đokić
Produkcija
Ars Animata Studio

Ljupče Đokić (1942.) diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Kao samostalni redatelj u Filmoteci 16, menadžer u produkciji Zagreb filma te osnivač i ravnatelj Ars Animata Studija, producirao je više od 100 kratkih filmova različitih žanrova i tematika. Od 1996. gotovo se isključivo bavi produkcijom oko 40 animiranih filmova. Producent je i suautor (scenarij, režija), uz Dušana Gačića, animiranog filma Cristobal Colon. Ovaj film prikazan je na Danima hrvatskog filma 2009. te na festivalima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Gruziji i Rumunjskoj.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.