Preskoči na glavni sadržaj

Cigla

view in english
  • 2012.
  • 15'
  • beta SP
  • 2D
  • boja

Ovaj film bavi se ksenofobijom ili nesnošljivošću prema strancima, koji se u ovoj priči pojavljuju u obliku vanzemaljaca te tako predstavljaju različitost rasa i kultura. Vidimo i poticanje na nasilje i porast zloporabe droga. Na kraju droge imaju katastrofalan učinak i pretvaraju dobrodušnog Ivicu i vanzemaljce u poludjele tirane koji naposljetku uništavaju svijet.

Režija
Dubravko Mataković
Scenarij
Dubravko Mataković
Animacija
Marijan Lončar, Zoran Mudronja
Dizajn likova
Dubravko Mataković
Glazba
Veljko Zimonić
Oblikovanje zvuka
Veljko Zimonić
Producent
Vinko Brešan
Produkcija
Zagreb film
Prodajni zastupnik
Zagreb film

Dubravko Mataković (1959.) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na grafičkom odjelu 1983. godine. Uz primarnu likovnu djelatnost, od 1984. godine važan oblik izražavanja mu je strip. Prvi stripovi mu izlaze 1984. Od 1995. do 1997. objavljivao je stripove u zagrebačkoj Panorami i splitskome VOX-u (2001.–2002.). Godine 1994. započinje dječji serijal Super Di u školskom magazinu Smib, a radi ga i danas kao i serijal Desmozgenes u magazinu OK!. Ilustrirao je više dječjih knjiga i knjiga humorističko-zabavnoga karaktera, te više udžbenika Školske knjige i Profila. Objavio je dvanaestak strip albuma. Stalni je ilustrator u Jutarnjem listu ('Zabavnik'). Godine 2008. izradio je animiranu špicu za Animafest Zagreb.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.