Preskoči na glavni sadržaj

Čedo

view in english
  • 2012.
  • 52'
  • DCP, digibeta
  • boja

Dokumentarni film o Čedi Šarabi, starom 45 godina, čovjeku s margine, čovjeku kakvog svakodnevno viđamo po ulicama, parkovima i tramvajima kako sakuplja plastične boce i žica. Čedo je beskućnik, alkoholičar i narkoman, bez legalnih izvora prihoda, dijete iz miješanog braka – majka mu je Hrvatica a otac Crnogorac. Otac mu je poginuo u bizarnoj nesreći – pri iskakanju iz vlaka udario je u banderu. Čedi je sa šesnaest godina već dijagnosticiran alkoholizam. Film je uvid u živote društvenih marginalaca – beskućnika, alkoholičara i ovisnika.

Režija
Nikola Strašek
Scenarij
Nikola Strašek
Kamera
Dragan Šiša
Montaža
Iva Mrkić
Glazba
Afion
Producent
Nenad Puhovski
Produkcija
Factum

Nikola Strašek je rođen 1978. u Zagrebu. Studirao je komparativnu književnost i latinski jezik na Filozofskom fakultetu, s trenutno je apsolvent na Odsjeku filmske i TV režije na ADU. Autor je višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma Ubil bum te!, kao i dokumentarnog filma Vajt prikazanog na ZagrebDoxu 2009. Godine 2010. režirao je dokumentarni film Kratki pregled raspadanja.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.