Preskoči na glavni sadržaj

Buick Riviera

view in english
  • 2008.
  • 86'
  • 35 mm
  • boja

Bošnjak Hasan i Srbin Vuko su bosansko-hercegovački emigranti u SAD. Obojica su napustili svoju zemlju zbog krvavog rata u Bosni i Hercegovini tijekom 1990-ih tražeći sreću i novi životni početak na američkom tlu. Jedne sudbonosne noći Hasan i Vuko susreću se na napuštenoj cesti u središnjem dijelu SAD-a. Neobjašnjiva sila tjera ih da sljedeća 24 sata provedu zajedno, što pokreće psihološku igru međusobnih optuživanja koja će im zauvijek promijeniti živote, baš kao i rat i poraće od kojih su pobjegli...

Režija
Goran Rušinović
Scenarij
Goran Rušinović, Miljenko Jergović
Prema knjizi
Miljenko Jergović
Kamera
Igor Martinović h.f.s.
Montaža
Vladimir Gojun, Miran Miošić
Scenografija
Tommaso Ortino
Kostimografija
Rabiah Troncelliti
Uloge
Slavko Štimac, Leon Lučev, Aimée Klein
Producenti
Boris T. Matić, Kate Barry
Produkcija
Propeler Film
Koprodukcija
Refresh Production (BA), Tradewind Pictures (DE), Platform Production (US), The Group Entertaiment (US), F.A.M.E (UK)

Goran Rušinović (1968.) diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu . Poslijediplomski studij završio je na Europskoj filmskoj akademiji u Danskoj. Godine 1995. dobio je stipendiju za studij na Njujorškoj filmskoj akademiji. Režirao je dva dugometražna igrana filma: Mondo Bobo (1997.) i Svjetsko čudovište (2003.). Debitantskim filmom Mondo Bobo na Festivalu u Puli osvojio je Zlatnu Arenu za najbolju režiju te nagradu publike Zlatna Vrata. Isti je film dobitnik glavnih nagrada na međunarodnim festivalima u Trstu, Cottbusu i Valenciji. Režirao je i dokumentarni film Bosnavision, te kratkometražne filmove Kilogram škampi, Borbe pasa, SOS mama i Uzmi teške stvari.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.