Preskoči na glavni sadržaj

Brda 21000 Split

view in english
  • 2012.
  • 61'
  • video
  • boja

Brda 21000 Split je dokumentarni film koji u fellinijevskom stilu prikazuje stanovnike jednog neobičnog kvarta. Upoznajemo stomatologa i pisca, izmorenog bivšeg boksača koji je ostvario karijeru u Njemačkoj, hardcore-punk bend Pas Maters čiji je karizmatični frontmen i pjevač misteriozno nestao, starog nogometnog navijača prezimenom Hajduk, bivšeg huligana koji marljivo studira u večernjoj školi kao i mnoge druge. Višeslojni portret jednog neobičnog splitskog kvarta i njegovih još neobičnijih stanovnika čija je jedina svetinja Hajduk.

Režija
Silvio Mirošničenko
Scenarij
Željko Barešić
Kamera
Raul Brzić
Montaža
Silvio Mirošničenko
Glazba
Pere Ištvančić
Producentica
Irena Škorić
Produkcija
Artizana film

Silvio Mirošničenko (1972.) je hrvatski redatelj i montažer. Rođen je u Bad Schussenriedu (Njemačka). Godine 2010. diplomirao je filmsku montažu, a godine 2005. dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Pohađao je filmski kurs na SAE Institutu u Münchenu. Režirao je brojne dokumentarne filmove o gorućim socijalnim pitanjima, uglavnom u nezavisnoj produkciji ili u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Dokumentarni film Na putu straha prikazan je 2006. godine na amsterdamskoj IDFA-i, najznačajnijem festivalu dokumentarnog filma. Njegov dokumentarni film Ophodar pruge osvojio je nagradu Cinerail d'Or Documentaires za najbolji dokumentarni film na festivalu Cinerail u Lilleu (Francuska). Edo Maajka – Sevdah o rodama dobitnik je nagrade za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma 2008. Predstavljao je Hrvatsku na najvećem televizijskom festivalu Prix Europa u Berlinu 2002., 2003. i 2008. godine (Snovi na peronu djetinjstva, Čuvar tegljača, Edo Maajka – Sevdah o rodama). Kao dramaturg, surađivao je na nekoliko dokumentarnih filmova Branka Ištvančića čiji dugometražni igrani film za djecu Duh u močvari potpisuje kao koscenarist.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.