Preskoči na glavni sadržaj

Brat moj

view in english
  • 2010.
  • 13'
  • HDCAM
  • boja

Josip i Mia su u vezi. Josip maltretira Miu, psihički i fizički. Mia je trudna. Josip je tjera da mu to prizna te je u svađi brutalno baca kroz staklena vrata. Ne mareći za njezine ozljede, inzistira na Mijinom priznanju. Josipovu torturu prekida dostavljač pizze. Mia koristi priliku i bježi. Josip je ucjenjuje i ona je primorana vratiti se u stan. Opet je tjera da mu prizna trudnoću. Neugodnu svađu prekida zvonjava mobitela. Zvuk što u Josipu budi asocijacije na događaj objasnit će njegovo ponašanje...

Režija
Dario Lonjak
Scenarij
Marina Trandler
Kamera
Srđan Kokanov
Uloge
Filip Križan, Iva Babić, Noa Nikolić, Dora Lipovčan, Robert Ugrina, Marija Koturić, Karlo Mrkša
Producent
Ivan Kelava
Produkcija
Akademija dramske umjetnosti (ADU)

Dario Lonjak (1987.) počeo se aktivno baviti filmom u osnovnoj školi. Njegovi amaterski kratki filmovi prikazani su i nagrađeni na brojnim festivalima. Godine 2006. upisao je studij filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegov kratki dokumentarni film Srećko (2008.) prikazan je u službenoj konkurenciji ZagrebDoxa. Radio je kao asistent redatelju Branku Schmidtu na dugometražnom igranom filmu Metastaze (2009.) i na kratkom igranom filmu Šampion (2010.) redatelja Kristijana Milića.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.