Preskoči na glavni sadržaj

Bitchville

view in english
  • 2011.
  • 72'
  • digibeta
  • boja, crno-bijeli
  • crna komedija
  • debitantski dugometražni

Tri sestre očajnički žele pobjeći od svoje obitelji u ruralnom dijelu Hrvatske. Žele se maknuti od pasivnog oca i teške majke, koja se sa susjedom spori oko zemlje. Priča je dijelom ispričana iz perspektive susjeda, koji opisuje obitelj kao hrpu bludnica, čudaka, lopova i nasilnika. Gledatelj uviđa da je sve što je do sada vidio priča u priči koju snima filmska ekipa na seoskom imanju negdje u Hrvatskoj. Uvjeti na filmskom setu su očajni, a takozvana stvarnost i fikcija počinju se stapati u vjerodostojnom karnevalu groteske.

Režija
Ivan Livaković
Scenarij
Ivan Livaković
Kamera
Daniel Ruljančić
Montaža
Maida Srabović
Scenografija
Ivan Livaković, Daniel Ruljančić, Katarina Pilić
Kostimografija
Katarina Pilić
Oblikovanje zvuka
Ivan Mihoci
Uloge
Marina Redžepović, Ana Maras, Iva Mihalić, Jadranka Matković, Ljerka Boroša, Goran Bogdan, Miloš Vujsić, Josip Belovarić
Producentica
Mirta Puhlovski
Produkcija
Akademija dramske umjetnosti (ADU)

Ivan Livaković (1982.) diplomirao je filmsku i TV režiju te magistrirao filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti. Trenutno pohađa doktorski studij filma, kazališta, književnosti i kulture na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija režirao je dugometražni diplomski film, deset kratkih filmova, četiri dokumentarca, nekoliko reklama i jednu TV dramu. Osvojio je nagradu za najboljeg mladog redatelja na Danima hrvatskog filma 2009. za kratki film Prljavi mali mjeruhići, koji je sudjelovao u službenoj konkurenciji filmskog festivala Hannover Up and Coming 2010. Njegov kratki film Harakiri djeca – prvi hrvatski film u kojem je prikazan muški homoseksualni odnos – predstavljao je 2009. Akademiju dramskih umjetnosti na natjecanju CILECT, a prikazan je i na Pula Film Festivalu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.