Preskoči na glavni sadržaj

Bijeli lavovi

view in english
  • RS, HR
  • 2011.
  • 91'
  • 35 mm
  • boja
  • komedija
  • Orig. naslov: Beli lavovi

Radnici tvornice nisu plaćeni već šest godina te organiziraju prosvjed ležeći na tvorničkoj prilaznoj cesti. Gruja, nezaposleni je redatelj koji snima vjenčanja i sprovode želeći uštedjeti što više novaca kako bi zaprosio Belu, svoju djevojku. Bela je nezaposlena operna pjevačica koja zarađuje pjevajući operne arije po kućama. Grujin otac Dile, nezaposleni radnik tvornice, dolazi na ideju 'igre' u kojoj će on, Gruja i Bela otimati zlato I dijamante bogatoj djeci… Nezadovoljni radnici koračaju u prosvjedu noseći plakate kojim izražavaju svoje nezadovoljstvo. Dile izvodi rap pjesmu o revoluciji. Detalj plakata jednog od učesnika prosvjeda zatvara scenu, konačno i cijeli film.

Režija
Lazar Ristovski
Scenarij
Lazar Ristovski
Prema knjizi
Gordan Mihić
Kamera
Milorad Glušica
Montaža
Petar Putniković
Scenografija
Milenko Jeremić
Kostimografija
Marina Medenica
Glazba
Tomo Babović
Oblikovanje zvuka
Velibor Hajduković, Nenad Vukadinović
Uloge
Lazar Ristovski, Gordan Kičić, Hristina Popović, Vuk Kostić, Mira Banjac, Nikola Simić
Producenti
Petar Ristovski, Lazar Ristovski
Produkcija
Zillion film (RS)
Koprodukcija
Interfilm (HR)

Lazar Ristovski (1952.) je glumac, redatelj, producent, glazbenik I pisac. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Na kazališnim daskama pojavio se preko 4000 puta te je odigrao 40 uloga u filmovima, TV serijama i TV dramama, većinom glavne uloge. Godine 1999. napisao je, režirao, producirao i odglumio u filmu Belo odelo, prikazanom u sklopu programa Tjedan kritike na filmskom festivalu u Cannesu. U 2006. odigrao je cameo ulogu u filmu o Jamesu Bondu Casino Royale, dok je 2004. odigrao ulogu Carusoa u filmu King of Thieves te glumio Đorđa u nagrađivanom filmu Sveti Georgije ubiva aždahu (2009.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.