Preskoči na glavni sadržaj

Benjamin

view in english
  • 2009.
  • 26'
  • video
  • boja

Benjamin, 17-godišnji Rom, državni je prvak u geografiji koji nije zadovoljan životom u romskom okruženju i pokušava pronaći način kako da ga prihvate svi ostali. Benjaminovi roditelji, Jehovini svjedoci, naglašavaju da je njihov sin uspješan zahvaljujući religiji i Bogu. Benjamin se s njima ne slaže, kao ni u mnogim drugim stvarima. Majka i otac ne odobravaju njegovu posvećenost i bavljenje hip-hopom, ali u plesu Benjamin vidi dobru priliku da se dokaže svima.

Režija
Matija Vukšić
Scenarij
Matija Vukšić
Kamera
Raul Brzić
Montaža
Goran Čače
Producent
Saša Bijelić, Matija Vukšić
Produkcija
Akademija dramske umjetnosti (ADU)

Matija Vukšić je rođen 1982. u Čakovcu. Godine 2005. diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radi kao novinar i urednik u Informativnom programu Hrvatske radiotelevizije. Scenarist je i redatelj kratkometražnih dokumentarnih filmova Benjamin (2009) i Sretni Hrvat u Bukureštu (2010.) te srednjometražnog Irokez (2010.). Godine 2011. diplomirao je dokumentarnu filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.