Preskoči na glavni sadržaj

Affair

view in english
  • 2009.
  • 4'42"
  • beta SP, 35 mm, miniDV, 16 mm
  • boja

Tema videorada Affair je ljetni solsticij i proslava najduljeg dana u godini. Film se fokusira na radost življenja te odnos između vizualnog i zvučnog nadahnut radovima Hya Hirsha. Gozba, ples i uživanje u obilju plodova prirode obilježavaju vrhunac godišnjeg ciklusa, a sudionici u ritualu obvezuju se na odgovoran odnos prema drugim članovima zajednice, svojim precima, prirodi i bogovima. 

Režija
Helena Schultheis
Scenarij
Helena Schultheis
Kamera
Helena Schultheis
Montaža
Helena Schultheis
Oblikovanje zvuka
Richard Edgeler
Producentica
Helena Schultheis

Helena Schultheis (1972.) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studirala je na Rietveldacademie u Nizozemskoj, a magistrirala na Institut Voor Schilderkunst u Amsterdamu. Od 1989. nadalje ostvarila je produktivnu karijeru na području eksperimentalnog filma, a filmovi su joj predstavljeni na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Radi kao docentica na Fakultetu za tekstilnu tehnologiju u Zagrebu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.