Preskoči na glavni sadržaj

20 dana na Tibetu

view in english
  • 2012.
  • 71'
  • video
  • boja

Film prati grupu zagrebačkih avanturista i njihove vodiče na putovanju prekrasnim krajolicima tibetanske visoravni. Istraživanje po Kathmanduu, Lhasi i zapadnom Tibetu zahtijeva od putnika trenutno adaptiranje na novonastale situacije. Da bi netko odlučio zakoračiti u nepoznato okruženje Tibeta koje u sebi sadrži i napore savladavanja velikih nadmorskih visina, mora biti znatiželjan. Cilj filma je da gledateljima što autentičnije približi dogodovštine kroz koje su putnici prošli na putovanju u Tibet, ali i pripremu u glavnom gradu Nepala.

Režija
Silvestar Kolbas
Scenarij
Dubravka Manola
Kamera
Silvestar Kolbas
Montaža
Sven Pavlinić
Glazba
Jakov Kolbas
Oblikovanje zvuka
AVC Studio, Bojan Kondres, Žana Lončarić
Producentica
Zdenka Gold
Produkcija
Spiritus Movens

Silvestar Kolbas rođen je 1956. g. u Petrovcima kod Vukovara. Diplomirao je filmsko i televizijsko snimanje na Akademiji kazališne i filmske umjetnosti u Zagrebu. Isprva radi kao slobodni fotograf i snimatelj, a od 1985. snimatelj na TV Zagreb (danas HRT). Snimio više TV drama, nekoliko kratkih i jedan dugometražni igrani film (Diploma za smrt, 1989.), te mnogo dokumentaraca. Od 1995. godine predaje na Odsjeku snimanja zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, gdje 2006. postaje redoviti profesor. Posljednjih godina kao snimatelj u nezavisnim produkcijama radi dokumentarne i igrane filmove tehnikom digitalnog videa, a prvo redateljsko iskustvo stječe dokumentarnim filmom Sve o Evi 2003.

Izbor iz filmografije – Silvestar Kolbas (1956.)

  • Auto-portret V2.1 (2012.) – kratkometražni dokumentarni
  • 20 dana na Tibetu (2012.) – dugometražni dokumentarni
  • Ratni reporter (2011.) – dugometražni dokumentarni
  • Sve o Evi (2003.) – dugometražni dokumentarni

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.