Preskoči na glavni sadržaj

2 sunčana dana

view in english
  • 2010.
  • 78'
  • 35 mm
  • boja
  • drama
  • engleski, hrvatski, francuski

Martina i Peter su bračni par koji dolazi na odmor na hrvatsku obalu kako bi obnovili odnos te povratili bliskost kakvu su nekada imali. No, umjesto sređivanja odnosa njihov odmor postaje pun tenzija, svađa i emocionalnog razdvajanja. Martinu počne zavoditi zgodan turistički vodič što kod Petera samo pojača tenzije koje ga vode na rub očaja. Njihov odmor postaje sve samo ne miran i intiman, a sav taj metež odvest će u situaciju opasnu po život u kojoj će biti prisiljeni preispitati svoju ljubav.

Režija
Ognjen Sviličić
Scenarij
Ognjen Sviličić
Kamera
Vedran Šamanović
Montaža
Vjeran Pavlinić
Scenografija
Mladen Ožbolt
Kostimografija
Blanka Budak
Glazba
Erik Satie
Oblikovanje zvuka
Frano Homen
Uloge
Maya Sansa, Bristol Pomeroy, Sylvia Kristel, Leon Lučev, Christian Marin
Producent
Damir Terešak
Koproducentica
Janja Kralj
Produkcija
Maxima Film
Koprodukcija
Kinoelektron (FR), Hrvatska radiotelevizija (HR)

Ognjen Sviličić (1971.) diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Godine 1999. režirao je svoj prvi dugometražni film Da mi je biti morski pas. Njegovi filmovi Oprosti za kung-fu (2004.) i Armin (2007.) imali su svjetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu u sklopu programa Forum. Oba filma otada su prikazana na više od 40 međunarodnih filmskih festivala te su osvojila brojna priznanja. Cijenjen kao filmski i televizijski scenarist te urednik scenarija i savjetnik, Sviličić također radi kao predavač scenaristike na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.