Preskoči na glavni sadržaj

Metodika nastave kratkometražnog filma na Međunarodnom festivalu dječjeg filma KIKI u Zaboku

Sedmo izdanje Međunarodnog festivala dječjeg filma KIKI, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, donosi radionički program metodike nastave kratkometražnog filma – za odgajatelje, učitelje i profesore – koji će se održati 26. travnja 2018. u Zaboku.

Međunarodni festival dječjeg filma KIKI posvećen je prikazivanju profesionalnog igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog kratkometražnog filma namijenjenog gledateljima predškolske (4 – 6 godina starosti) i školske dobi (7 – 16 godina starosti), s namjerom razvijanja aktivne filmske publike, podizanja audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kinokulture, a s posebnim naglaskom na edukativnim filmovima koji djecu i mlade potiču na kritičko razmišljanje.

Prošle godine program festivala obogaćen je i diskurzivnim sadržajima za nastavnike i odgajatelje te je bio održan stručni skup pod nazivom Pismenosti 21. stoljeća – medijska i filmska pismenost, a ove godine, uz stručni skup, za sve učitelje, profesore i odgajatelje organiziran je radionički program metodike nastave kratkometražnog filma. Cilj programa je da sudionicima pruži praktične alate kojima će moći realizirati nastavu filmske umjetnosti, bilo u sklopu sata medijske kulture unutar hrvatskog jezika, bilo u sklopu drugih predmeta ili međupredmetnih sadržaja. Polaznici će tako imati priliku u trosatnom programu pogledati i obraditi neke od ponajboljih i nagrađivanih naslova suvremenoga hrvatskoga kratkoga metra svih rodova i žanrova.

 Voditeljice 

Voditeljice radionice su Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i fakultativne nastave filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji u Zagrebu i Jelena Modrić, docentica na Odsjeku montaže Akademije dramske umjetnosti. Obje su doktorandice na Doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a metodikom nastave filma profesionalno se bave u okviru djelatnosti Hrvatskoga filmskog saveza: predavačice su seminarskog programa Metodika nastave filma Škole medijske kulture dr. Ante Peterlić te vode program Nastava filmske umjetnosti u kinu Tuškanac tijekom ljetnih, zimskih i proljetnih školskih praznika.

 Mjesto i vrijeme održavanja 

Zelena Dvorana, Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok
26. travnja 2018. (četvrtak), od 11 do 14 sati

 Prijave 

Prijava se vrši putem obrasca dostupnog na ovoj poveznici: bit.ly/kiki2018_metodika. Rok za prijave je četvrtak, 19. travnja.

 Dodatne informacije 

Posebnih uvjeta sudjelovanja nema, mjesta na radionici popunjavat će se prema prvenstvu prijave. Predviđeni broj sudionika jest 35.

Sudjelovanje na radionici besplatno je, a za sudionike koji dolaze s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije postoji mogućnost refundacije putnih troškova javnim prijevozom, što je potrebno naglasiti u obrascu za prijavu.

Ukoliko nakon prijave budete saznali da nećete moći sudjelovati na radionici, molimo Vas da obavezno otkažete svoju prijavu na donji kontakt, kako bismo mogli osloboditi mjesto za druge zainteresirane sudionike.

 Kontakt 

Za sve dodatne upite o ovom programu, molimo da se obratite na e-adresu filmska.pismenost@havc.hr.

Za upite o festivalskom programu i sadržajima za djecu i učenike, molimo da se obratite na nenad.tff@gmail.com i dnd.zabok@gmail.com.

 Organizatori 

KIKI – Međunarodni festival dječjeg filma (Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu) i Hrvatski audiovizualni centar


Naslovne ilustracije: Teleport Zovko, KIKI vizual, Mucica, Cura koja je voljela bajke, Tajni laboratorij Nikole Tesle, Kokoška

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.