Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodni festival arheološkog filma – MFAF

Lokacija: Split
Datum održavanja: 10. – 12. studenog 2022. | 7. izdanje

Međunarodni festival dokumentarnog filma arheologije, kulturne i povijesne baštine, zaštite spomenika i antropologije – MFAF, osnovan 2010. g., jedini je festival ove vrste u Hrvatskoj i održava se u studenome. Cilj ove bienalne manifestacije je doprinos valorizaciji kulturne baštine i arheologije u okviru europske i svjetske baštine, te senzibiliziranje šire javnosti, poglavito mladih, za vlastitu baštinu. Festivalom se promiče arheološka struka i nacionalna spomenička baština (posebno lokaliteti UNESCOa u Hrvatskoj), te je prilika za promicanje hrvatskog dokumentarnog (arheološkog) filma izvan nacionalnih granica. 

Festivalski program sastoji se filmskog natjecateljskog dijela  i popratnog programa u kojem predstavljamo najnovije europske muzeje i njihove projekte. Filmovi se natječu za jednu od tri nagrade međunarodnog žirija kao i za nagradu publike. Ulaz je slobodan, a filmovi imaju hrvatske prijevode.

Službena stranica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.