Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski festival jednominutnih filmova

Mjesto održavanja: Požega
Vrijeme održavanja: 22. – 26. lipnja 2023. | 31. izdanje

Hrvatski festival jednominutnih filmova najstariji je međunarodni filmski festival utemeljen u Republici Hrvatskoj. Ovaj festival njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora. Programom "Minuta u vašem gradu" jednominutni filmovi su 2004. prikazani veleposlanicima pri UNESO-u u Parizu, a do sada u tridesetak gradova u više od dvadeset zemalja na tri kontinenta, kao i u brojnim hrvatskim gradovima i festivalima. Osim projekcije Službenog programa festivala, koji se u Požegi prikazuje 24.06.2022. na više lokacija, za vrijeme trajanja festivala bit će priređene brojne projekcije jednominutnih  filmova s prijašnjih festivala kao i izložba fotografija, međunarodni filmski kviz za autore i goste festivala kao i izlet za sve goste festivala.

Novost na festivalu je kategorija B, također natjecateljska, za jednominutne turističke promotivne filmove kojima autori mogu predstaviti (svoj) grad, okrug ili državu. Svim autorima koji nisu u mogućnosti prisustvovati festivalu bit će omogućeno online gledanje Službenog programa. 

Službena stranica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.