Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski festival jednominutnih filmova

Mjesto održavanja: Požega
Vrijeme održavanja: 5. – 9. lipnja 2024. | 32. izdanje

Hrvatski festival jednominutnih filmova najstariji je međunarodni filmski festival utemeljen u Republici Hrvatskoj. Ovaj festival njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora. Programom "Minuta u vašem gradu" jednominutni filmovi su 2004. prikazani veleposlanicima UNESCO-a u Parizu, a do sada u tridesetak gradova u više od dvadeset zemalja na tri kontinenta, kao i u brojnim hrvatskim gradovima i festivalima. Osim projekcije Službenog programa festivala, za vrijeme trajanja festivala bit će priređene projekcije jednominutnih  filmova s prijašnjih festivala kao i zemalja partnera festivala, izložba fotografija, međunarodni filmski kviz za autore i goste festivala te izlet za sve goste festivala.

Festival nudi i natjecateljski program za jednominute putopisne i turističke promotivne filmove kojima autori mogu predstaviti lokacije koje su posjetili ili vlastiti grad, okrug ili državu (Kategorija 2). Od 2024. uvedena je i Kategorija 3 - natjecanje jednominutnih filmova napravljenih uz pomoć AI tehnologije. 

Svim autorima koji nisu u mogućnosti prisustvovati festivalu bit će omogućeno online gledanje Službenog programa. 

Službena stranica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.